Hur man pratar med din gynekolog om urininkontinens

 Män tenderar att gå till sin urolog – ibland nästan behandla dem som sin allmänläkare snarare än en specialist – och kvinnor tenderar på samma sätt att gå till sin gynekolog för sina medicinska behov. Ett av de mer pinsamma ämnena som människor av båda könen kan behöva diskutera med en läkare är urininkontinens, och denna fråga kan definitivt tas upp för kvinnor av en gynekolog.


Många kvinnor lider av urininkontinens någon gång i livet. Kvinnors kroppar går igenom en extremt utmanande process när de bär ett barn, och ofta har deras kroppar svårt att återhämta sig helt från graviditeten.


Eftersom läkare sällan tar upp ämnet kan det vara nödvändigt för dig att ta upp ämnet med din läkare. Låt oss diskutera hur man gör den här konversationen så trevlig och effektiv som möjligt.


NÄR SKA JAG FRÅGA MIN GYNEKOLOG OM INKONTINENS?

Även om ett eller två fall av urinläckage kan vara pinsamt, är det inte ett definitivt tecken på urininkontinens. Om problemet uppstår med frekvens, eller det påverkar din livskvalitet, är det dags att diskutera det med din gynekolog.


Före ditt möte, föra anteckningar om dagen och tiden för varje fall av urinläckage – inklusive mängden (oavsett om det är lite eller mycket), frekvens och aktiviteter som kan ha orsakat problemet, som fysisk stress från att lyfta något.


SYMPTOM PÅ URININKONTINENS

Det finns två vanliga typer av urininkontinens: stressinkontinens och trängningsinkontinens.


Stressinkontinens inträffar när urin tappas när man utövar tryck (stress) på urinblåsan, till exempel när man lyfter tunga föremål, nyser eller skrattar. Alla typer av tryck eller muskelsammandragning kan orsaka läckage om en person har ansträngningsinkontinens.


Trängningsinkontinens, eller överaktiv blåsa, är en konstant känsla av att behöva kissa. Personen med trängningsinkontinens upplever alltid att urinblåsan är full, även när den inte är det, och det resulterar ofta i en olycka innan kvinnan kan nå ett badrum.


Det kan också finnas flera symtom från flera typer av urininkontinens, vilket resulterar i en kombination av typer.


ORSAKER TILL PLÖTSLIG URINFALL

Vissa kvinnor utvecklar symtom på urindysfunktion efter förlossningen eller under graviditeten. Andra kvinnor utvecklar symtom under klimakteriet eller från sjukdomar som diabetes.


Ytterligare orsaker inkluderar cancer i urinblåsan, urinvägsinfektioner, fetma och en kejsarsnitt eller bäckenbottenkirurgi. Även om du tror att du känner till orsaken är det viktigt att diskutera problemet med din gynekolog så att du kan få rätt behandling.


GEMENSKAPSSJUKHUS I ELIVA, OHIO

Eliva Clinic har en full stab av utbildade, lättillgängliga gynekologer stockholm och gynekologiska assistenter som är mycket bekanta med metoder för att träna om urinblåsan, mediciner som hjälper vissa kvinnor med urininkontinens och kirurgiska ingrepp för att stoppa detta pinsamma tillstånd från att störa ditt liv längre. . Prata gärna med våra läkare om vad som helst – vi kan hjälpa dig.


Ring oss idag för att boka en konsultation med vårt team på 010-777 11 00 eller be om ett möte online. Låt oss hjälpa dig att sätta stopp för dessa pinsamma situationer och njuta av ett bekymmersfritt liv igen, en gång för alla.


Post a Comment

Previous Post Next Post